Mini Yoghurt Pannkakor

506
WHAT'S SPECIAL

Cold, creamy, nutritious and delicious. Perfect smoothie to drink every morning for breakfast this summer.

Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Fusce porttitor metus eget lectus consequat, sit amet feugiat magna vulputate. Phasellus iaculis tellus augue, at ultrices lacus efficitur a. Mauris a nibh erat. In sed massa sed erat consectetur convallis vel vitae felis. Vivamus in tempus erat. Cras porta nisi sit amet leo dictum, non suscipit neque tincidunt. Ut et enim ligula.

Etiam sed enim vitae magna pretium tincidunt eget vel massa. Maecenas porttitor at risus sit amet facilisis. Cras et elit id velit semper bibendum et vel purus.

Mini Yoghurt Pannkakor

Dessa små men sofistikerade mixerkakor är inte bara iögonfallande utan fulla av ljus smak. Rosmarinsirapglasyren är ett måste för att komplettera smakprofilen.
Portioner 2 personer
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 40 minuter

Equipment

  • KitchenAid® K400 Mixer
  • Två muffinspannor med 12 koppar
  • Citrus zester
  • Gummispatel
  • Vass kniv
  • Brödpensel

Ingredienser

  • 1 kopp hela råa mandlar
  • msk färsk rosmarin (stjälkar borttagna)
  • 1 kopp allmjöl
  • koppar helmjölk ricotta ost  (rums temperatur)
  • kopp extra virgin olivolja
  • 3 gram blodapelsiner (liten, Cara Cara eller Valencia)

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 350 ° F / 180 ° C / gas 4. Spraya generöst två 12-kopps muffinspannor med matlagningsspray. Strö botten av varje hålighet med ett par nypor socker. Sätt åt sidan.
  • Lägg till mandel och rosmarin i din KitchenAid® K400-mixer. Stäng locket, välj inställningen “Ice Crush” och låt mixern gå igenom inställningen. Skrapa ner blandarens sidor med en gummispatel, sätt tillbaka locket och blanda på hastighet 5 i 10 sekunder. Skrapa sidorna igen och blanda på hastighet 5 i 15-20 sekunder, eller tills mandel och rosmarin är finmalt.
  • Häll mandelblandningen från mixern i en liten blandningsskål. Tillsätt allmjöl, bakpulver, natron och salt. Vispa att kombinera och lägg åt sidan.
  • Lägg ricottaost, olivolja, apelsinskal och socker i mixern. Puls 5 gånger för att införliva. Ta bort locklocket och tillsätt ägg, ett i taget, pulserande en gång efter varje tillsats. Sätt tillbaka locklocket.
  • Ta bort locket, använd spatel för att skrapa ner sidorna på bockaren, tillsätt sedan hälften av mjölblandningen till mixern och puls två gånger. Skrapa ner sidorna på mixern igen, tillsätt sedan kvarvarande mjölblandning och blanda på hastighet 3 i 15 sekunder.
  • Montera kakorna. Använd en skarp kniv för att skära av ändarna på fyra av citrusfrukterna. Skär citrusen i mycket tunna rundor, inte tjockare än 1/8 ". Ta bort frön från rundorna och placera en liten citrusrunda i botten av varje sockrad muffinshålighet. (Se kockens anmärkningar för val / placering av citrus.)
  • Fyll långsamt varje muffinshålighet till mer än halvvägs. (En bakverksspatel hjälper till att portionera smeten från mixern och in i hålrummen.) Baka kakor i 20-25 minuter och rotera kokkärlen halvvägs genom bakning. Kakor görs när en tandpetare som sätts in i kakorna blir ren.

Anteckning

Barnvänlig Anpassning: Koka kycklingen i buljong istället för buffelsås. Strimla och töm bort överflödig vätska. Lägg lite av kycklingen åt sidan för kiddorna (vanlig, ingen sås) och kasta den kvarvarande kycklingen med buffelsås innan du steker den. 
Kalorier: 180kcal
Cost: $15
Måltid: Breakfast, Snack
Kök: American, Indian, Italian
Keyword: French Flavour, Warm

Did you make this recipe?

Please let me know how it turned out for you! Leave a comment below and tag @tinysalt on Instagram and hashtag it #tinysalt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close